Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Άσπρα μαλλιά στη κεφαλή κακά μαντάτα στη ζωή...


Έπρεπε να τον αλλάξω τον τίτλο καταλαβαίνεις το γιατί. Δεν είσαι χαζός. Δεν έχω μεγαλώσει πολύ (31 και κάτι είμαι) οπότε ποιός είναι ο λόγος που οι άσπρες τρίχες κάνανε την εμφάνισή τους στο κεφάλι μου; Ευτυχώς που έχω πυκνό τρίχωμα και δεν φαίνονται. Δηλαδή για να τις δεις χρειάζεται μεγεθυντικός φακός και πολύ προσοχή. Είμαι σίγουρος πως δεν έχεις καμία όρεξη να ασχοληθείς με τα μαλλιά μου. Από την άλλη, υπάρχει και κόσμος που δεν έχει καθόλου μαλλιά (δεν θα μπω σε παραδείγματα) οπότε καλύτερα να το βουλώσω και να αλλάξω θέμα.

Εδώ αλλάζω θέμα. Το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν είναι ελληνικό, δεν είναι κεφάτο, δεν φτάνει ωραία στα αυτιά μας. Το αντίθετο θα έλεγα. Επίσης είμαστε σε περίοδο που η κρίση μας έχει γονατίσει. Είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε μέσα από το τραγούδι μας κάποια μηνύματα για την κατάσταση στη χώρα μας. Το ότι τα οινοπνεύματα και τα ξύδια επιτρέπονται δεν αφορούν κανένα. Επίσης οι Έλληνες δεν είναι διάσημοι για την κατανάλωση αλκοόλ αλλά για τον πολιτισμό τους. Ζούμε στην ομορφότερη χώρα της μεσογείου και δεν το εκμεταλλευόμαστε. Αυτά για σήμερα.

Ο πίνακας με τον στίχο του Νίκου Καββαδία μια χαρά ταίριαξε στο σαλόνι. Ψάξαμε για κάτι όμορφο και εντυπωσιακό αλλά τα φθηνά ήτανε μάπα και τα γουστόζικα κόστιζαν ακριβά. Χωρίς να το παιδέψουμε πολύ το πράγμα μπήκαμε στο Χαρτόραμα, αγοράσαμε τα υλικά και ζωγράφισα. Ωραίο πράγμα η ζωγραφική. Είναι σαν να γράφεις. Εκτόνωση το ένα, εκτόνωση και το άλλο. Ο χειμώνας τελειώνει οι βροχές όμως όχι. Κακά μαντάτα δεν υπάρχουν. Μόνο ευχάριστα νέα και εκπλήξεις. Θετική σκέψη και όλα θα γίνουν. Καλημέρα! 
      
Y.Γ Τα τραγούδια της Γης

Την Πέμπτη 28 του μήνα στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών εκδήλωση για το ευρύ κοινό με θέμα: Τα τραγούδια της Γης: Ήχοι από το Εγγύς Διάστημα και Μουσικές Συνθέσεις, την οποία θα παρουσιάσουν οι:   - Ιωάννης Δαγκλής, Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, - Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και  Τηλεπισκόπησης, και - Αντώνης Παλάσκας, Συνθέτης σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής.

Θόλου 5, Πλάκα
Τηλ. 210 3689500
www.history-museum@uoa.gr
είσοδος ελεύθερη    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου