Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Οι Έλληνες είναι ψυχασθενείς (απλά δεν το έχουνε πάρει χαμπάρι)

Η κατάθλιψη θερίζει. Κανείς δεν χαμογελάει, κανείς δεν λέει καλημέρα. Περπατάνε και μιλάνε στο κινητό (με νεύρα), οδηγούν με νεύρα ( και μιλάνε στο κινητό, και καπνίζουν, και πίνουν και φραπέ, όλα μαζί). 

Κανένας δεν είναι καλά. Όσοι αρνούνται ότι έχουνε φάει πακέτο και η ζωή τους πάει κατά διαόλου αυτοί είναι που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Νομίζουν ότι τα έχουν όλα τακτοποιημένα αλλά δεν είναι έτσι. Αυτό που έγινε στη Κύπρο σίγουρα θα γίνει και εδώ. Οι Έλληνες κοιμούνται ή κάνουν ότι κοιμούνται. Τα χαράτσια πέφτουνε βροχή, οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται, οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς να αμείβονται, η ανεργία χτυπάει κόκκινο, ο ρατσισμός επίσης και όλοι κάθονται στα σπίτια τους και βλέπουν Τούρκικα. Τη μέρα που οι φίλοι μας οι Τούρκοι θα καταπατήσουν ανενόχλητοι τα Ελληνικά νησιά οι Έλληνες θα τους χειροκροτούν και θα ζητάνε αυτόγραφα. Όπως διάβασα σε ένα μυθιστόρημα αυτοί δεν υπολογίζουν τίποτα.
Anyway. Οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι δεν προλαβαίνουν και μιλάω εκ πείρας. Οι ψυχίατροι δίνουν ψυχοφάρμακα ανάλογα με την περίσταση και οι ψυχολόγοι σου αναλύουν το οποιοδήποτε πρόβλημα αλλά χωρίς ψυχοφάρμακα. Μόνο με τη κουβέντα. Κάθε φορά που χτυπάει το κινητό μου ξέρω πως δεν είναι για καλό. Η επικοινωνία με τους ανθρώπους είναι κουνημένη. Αισιοδοξία και θετική σκέψη συναντάς πολύ σπάνια πλέον. Δυστυχώς οι γυναίκες με το παραμικρό βάζουν τα κλάματα και οι άντρες (από άμυνα) αρχίζουν τα μπινελίκια. Έχω φίλη (παντρεμένη με δύο παιδιά) που ο άντρας της τα τελευταία χρόνια ξενοπηδάει την κολλητή της  κι εκείνη δεν κάνει τίποτα γιατί δεν θέλει να χαλάσει την οικογένειά της. Έχω φίλο που δεν γελάει ποτέ αλλά δεν κάνει κάτι να το αλλάξει και πίνει χάπια χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μια γνωστή μου στον καφέ ρίχνει βότκα και μια άλλη δεν σηκώνεται από το κρεβάτι με τίποτα. 

Τα Ελληνικά στερεότυπα είναι οικογένεια με παιδιά. Ο λόγος; Βλέπω γονείς που δεν έχουνε υπομονή και με το παραμικρό ξεσπάνε στα παιδιά τους. Αφού δεν τα βρήκανε εκείνοι με τους εαυτούς τους γιατί κάνανε παιδιά; Εγώ δεν έκανα παιδιά αλλά έχω 5 ανιψάκια. Βλέπω σε τι κόσμο μεγαλώνουν αλλά δεν σκύβω το κεφάλι. Προσπαθώ με τον τρόπο μου να τους δείξω την όμορφη πλευρά της ζωής. Πέρασα τα 31. Τυφλός δεν είμαι, ούτε κουφός. Βλέπω μια Ελλάδα που έχει βουλιάξει και δεν υπάρχει σανίδα σωτηρίας. Μια Ελλάδα που διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της.

Φυσικά όταν ξαναγίνουν εκλογές όλα τα κορόιδα θα τρέξουν να γεμίσουν τις κάλπες. Θα κουνάνε με περηφάνια τις σημαίες. Θα αγκαλιάζουν τα σκουπίδια αυτού του τόπου.

Καλά μας κάνουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

5 τελευταίες παραστάσεις για το «Κουαρτέτο» του Χάινερ Μύλλερ, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου στο Από Μηχανής θέατρο

  5 τελευταίες παραστάσεις για το «Κουαρτέτο» του Χάινερ Μύλλερ, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου στο Από Μηχανής θέατρο Κουαρτέτο του Χάινερ Μ...