Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Mail απο αναγνώστρια.

Κωνσταντίνε μου,
σ'ευχαριστώ για το βιβλίο, την εγκάρδια αφιέρωση και τις ευχές σου, που στις ανταποδίδω στο ακέραιο. Ελπίζω να με συγχωρέσεις για την καθυστερημένη απόκριση, που πάντως δεν οφείλεται σε αδιαφορία. Διάβασα το βιβλίο σου από την πρώτη μέρα που ήρθε στα χέρια μου-πριν ένα μήνα περίπου-κι όλο λέω να σου γράψω, κι όλο κάτι "επείγον" ξεφυτρώνει και το αναβάλλω. Σήμερα το αποφάσισα: Θα στείλω αυτό το mail, ο κόσμος να χαλάσει! Ιδού λοιπόν..
Κατ'αρχάς, σε ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνεις ζητώντας τη γνώμη μου. Δεν μου αρέσει να ασκώ κριτική, πολύ περισσότερο να δίνω συμβουλές, αλλά όταν μου το ζητούν, το κάνω με τη δέουσα (καλοπροαίρετη πάντα) αυστηρότητα. Ας πρόσεχες!
Η γραφή σου είναι ειλικρινής και διασκεδαστική, διαθέτει προσωπικό στυλ, ανατρεπτκό χιούμορ και φρεσκάδα. Θαρρώ, τα έχεις ξανακούσει αυτά. Θα προσθέσω λοιπόν και κάτι μου μάλλον δεν σου έχουν ξαναπεί: Η γραφή σου είναι...εθιστική! Με την έννοια του ότι , άπαξ και διαβάσεις κείμενο του Ιωακειμίδη, θέλεις να διαβάσεις κι άλλο. Μεγάλο προσόν αυτό. Και σπάνιο. Ένα το κρατούμενο λοιπόν. Το στυλ, τη στόφα, τα έχεις. Στη "σχολή" που η μέντοράς σου, η  Μανίνα, υπήρξε από τους πρώτους και καλύτερους διδάξαντες, είσαι ένας άξιος "μαθητής". Το ζητούμενο είναι τι κάνεις από εκεί και πέρα. Πώς αποφεύγεις την αυτοπαγίδευση του"ύφους για το ύφος". Αν θέλεις πραγματικά να περάσεις από το ένα επίπεδο στο άλλο, θα χρειαστείς αρκετή δουλειά. Και διάβασμα, πολύ διάβασμα. Λογοτεχνία, ελληνική και ξένη, σύγχρονη και κλασική. Όχι για να αντιγράψεις, αλλά για να εμπνευστείς, να πλατύνεις τους συγγραφικούς σου ορίζοντες. Η ζωή, η πραγματικότητα και η παρατήρησή της είναι καλές πρωταρχικές πηγές, ωστόσο όλοι οι καλοί συγγραφείς ήταν βιβλιοφάγοι. Πώς λέμε, είσαι ό,τι τρως, Ε, αυτή η αρχή ισχύει νομίζω και στο γράψιμο, και στην τέχνη γενικότερα.
Το  διήγημά σου  " Το τελευταίο Botox" είναι μια αξιόλογη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.(όπως και η θεατρική του εκδοχή) Τα υπόλοιπα κείμενα που έχεις συμπεριλάβει σε αυτή την έκδοση διαβάζονται ευχάριστα, αλλά δεν είναι στο ίδιο επίπεδο ούτε ανήκουν στο ίδιος είδος. Αν και εκ των υστέρων δεν έχει μεγάλη σημασία, αν ήμουν στη θέση σου, δεν θα τα παρουσίαζα μαζί. Καταλαβαίνω όμως και ΄σεβομαι τη λαχτάρα σου να βγεις προς τα έξω, να εκθέσεις τη δουλειά σου. Σε κάθε περίπτωση, η έκδοση του βιβλίου σου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και δικαιούσαι να νιώθεις περήφανος γι αυτό. Αν όμως θέλεις να καθιερωθείς ως συγγραφέας αξιώσεων, στο μέλλον θα χρειαστεί να κάνεις πιο προσεκτικές επιλογές. Στα λέω αυτά, επειδή έχεις  και ταλέντο και τσαγανό να κυνηγήσεις τις φιλοδοξίες σου. Χαίρομαι πάνω απ΄'όλα που είσαι καλά και που επιμένεις δημιουργικά. Θα βρεις το δρόμο σου, είμαι βέβαιη. Και μια συμβουλή (λίγο άσχετη), όχι από μεγαλύτερη προς νεώτερο, μα από Σκορπιό σε Σκορπιό: Μην ενδίδεις στον πειρασμό της αυτοκαταστροφής. Η ζωή και η δημιουργία είναι η μεγαλύτερη μαγκιά και η καλύτερη εκδίκηση για τους εχθρούς μας ! 
                                                                                                                                          
                                                                                                                                           Με αγάπη
                                                                                                                                 
                                                                                                                                            Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ» ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  Οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου   Μια φορά ήταν ο κ...