Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

«Ρεμπέτικη Μυσταγωγία» Νίκος Τατασόπουλος Κατερίνα Τσιρίδου



Ο «μάγος» του μπουζουκιού, ο κορυφαίος σολίστας Νίκος Τατασόπουλος και η σπουδαία ερμηνεύτρια Κατερίνα Τσιρίδου συναντιούνται την Παρασκευή 29 Αυγούστου στις 11 το βράδυ, στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», γλυκαίνοντας το τέλος του καλοκαιριού. Μαζί τους ο Σωτήρης Παπατραγιάννης και ο Νίκος Πρωτόπαπας.
Τι να πει κανείς για τον Νίκο Τατασόπουλο; Γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι και να εμφανίζεται δημόσια με τον πατέρα του –το βιρτουόζο και συνθέτη Γιάννη Τατασόπουλο- από την ηλικία των τριών ετών. Έχει σπουδάσει, επίσης, κλασικό πιάνο και τζαζ κιθάρα. Η τεχνική του θεωρείται σχολή για Έλληνες και ξένους. Έχει εμφανιστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ηχογραφεί και διδάσκει μουσική. «Πλέκοντας» αριστοτεχνικά τη ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική μας με δυτικά ακούσματα, αποδεικνύει με το ύφος και την τεχνική του ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, ότι είναι η κοινή γλώσσα όλων των ανθρώπων.

Η Κατερίνα Τσιρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έκανε σπουδές πιάνου, κιθάρας και μπαγλαμά. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Μπάμπης Γκολές, ο Αγάθωνας, ο Στέλιος Βαμβακάρης, ο Τάκης Μπίνης και πολλοί άλλοι. Το 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Κισμέτ».
Ο Σωτήρης Παπατραγιάννης είναι αυτοδίδακτος μουσικός και τραγουδιστής. Έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα ρεμπετάδικα της Αθήνας, αλλά και στο εξωτερικό, καθώς και με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του χώρου. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, με τίτλο «Ρομάντζα», κυκλοφόρησε το 2011 (General και 8η Νότα).
Ο Νίκος Πρωτόπαπας είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους κιθαρίστες της νέας γενιάς. Έχει συνεργαστεί με τον Μπάμπη Γκολέ, τον Αγάθωνα, τον Τάκη Μπίνη, την Μπέμπα Μπλανς, τον Μπάμπη Τσέρτο, τον Νίκο Περγιάλη, τη Γλυκερία και πολλούς άλλους.
Οι τρεις τους, (Κατερίνα Τσιρίδου, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Νίκος Πρωτόπαπας), είναι μέλη της πενταμελούς ρεμπέτικης ορχήστρας  «KOMPANÍA»  (www.kompania.gr), με σημαντικές διακρίσεις στο εξωτερικό και δύο δίσκους στην πρώτη δεκάδα της Ευρωπαϊκής έθνικ μουσικής (World Music Charts of Europe).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοπρόταση | Η χίμαιρα του Σεμπαστιάνο Βασάλι | Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος

  Σειρά: Σύγχρονη Λογοτεχνία, 85 Τίτλος: Η χίμαιρα Συγγραφέας: Σεμπαστιάνο Βασάλι ISBN: 978-960-208-434-2 Σχήμα: 12 x 18 εκ. Σελ...