Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Η Ευαγγελία απέκτησε το Bookie…



Μπορεί να μη ξέρει τα Ευαγγέλια απέξω κι ανακατωτά ή σε ποιο σημείο του πλανήτη βρίσκονται τα νησιά Κούκι Κου αλλά είναι ένα πάρα πολύ έξυπνο παιδί. Όλα τα παιδιά φημίζονται για την ευφυΐα τους αλλά η Ευαγγελία έχει υψηλό δείκτη iq και αυτό το κατάλαβα από τη πρώτη στιγμή που την είδα.   



Είναι μόνο 12 ετών αλλά έχει μάθει να σκέφτεται και να συμπεριφέρεται όπως οι μεγάλοι. Το καλό είναι ότι δεν έχει ίχνος κακίας μέσα της σε αντίθεση με τους μεγάλους που τέλος πάντων θα το αφήσω ασχολίαστο.

Χθες, λοιπόν, τρέχαμε όλη μέρα. Και οι μέρες τρέχουνε και οι ώρες και τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα. Σταματούν μόνο όταν εμείς θέλουμε. Μετά από μια γεμάτη μέρα, ήθελε ένα μικρό κουνέλι. Αφήσαμε τις σακούλες στο σπίτι και κατεβήκαμε τα σκαλιά πέντε πέντε. 

Μπήκαμε στο θεόρατο pet shop. Εκείνη μπροστά, να τη κυνηγάω εγώ. Πτώμα ήμουνα αλλά με γέμιζε χαρά το δικό της χαμόγελο και το ότι ήταν αποφασισμένη για όλα. Ήξερε τι ήθελε και πως το ήθελε. Η υπάλληλος άνοιξε το στόμα της για να βοηθήσει αλλά η Ευαγγελία την έβαλε στη θέση της. Όχι, παίζουμε.

Πήρε ένα πανέμορφο κουνελάκι δύο μηνών. Επειδή είναι μωρό ακόμα δεν ξέρουμε αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Αργότερα εμφανίζεται αυτό. Πήραμε και όλα τα σχετικά. Πλήρωσε και φύγαμε. Εγώ πάλι πίσω με το κουνελάκι στην αγκαλιά μου μπροστά η Ευαγγελία με τις σακούλες ανά χείρας.

Η ευτυχία της γέμιζε όλο τον Κηφισό. Η κούραση μου πήγε περίπατο. Έπρεπε να του βρούμε όνομα. Bookie είπα εγώ, Cookie άκουσε εκείνη. Δεν μπορείς το κουνέλι να το αποκαλείς «μπισκοτάκι» θα του δημιουργήσεις ψυχολογικά τραύματα. «Και τι σημαίνει το Bookie;» με ρωτάει η Ευαγγελία. Δεν ξέρω αλλά επειδή είμαι ο νονός θα το φωνάζουμε έτσι. Θα του αρέσει, θα δεις. 




Φτάσαμε στο σπίτι. Το δικό του σπίτι το είχε αγοράσει από καιρό. Μόνο ο κάτοικος έλειπε. Φυσικά και έχει συγκάτοικο. Ένα μικρό χαμστεράκι τον Τίτο ο οποίος πάνω στα νεύρα του έφαγε την κατάλευκη, δαντελένια, κουρτίνα. Και ο μικρός Ερμής είχε φάει μια κουρτίνα. 



Καλά κάνουν, εμείς τρωγόμαστε μεταξύ μας, άνευ λόγου και αιτίας. Τα ζωάκια δεν ενοχλούν κανέναν. Ποτέ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοπρόταση | Ο καημός κάθε γυναίκας | Έρικα Γιονγκ | Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος

  Σειρά: Σύγχρονη Λογοτεχνία, 127 Τίτλος: Ο καημός κάθε γυναίκας Συγγραφέας: Έρικα Γιονγκ ISBN: 978-960-208-536-3 Σχήμα: 14 x 21 εκ....