Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Που είχα μείνει;

Α, ναι! Σ’ εκείνο το μεγάλο καλοκαίρι, αυτό που πέρασε δηλαδή. Μου φάνηκε ατέλειωτο γιατί προσπαθούσα κάθε μέρα, ίδρωνα και μέσα μου και έξω.

Ήθελα να βάλω ένα πρόγραμμα, να μπούνε τα πράγματα σε μια τάξη, να είναι ο χειμώνας μου πιο ωραίος από το καλοκαίρι. Διακοπές πουθενά. Μπάνια στη θάλασσα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ξενύχτια, κραιπάλες, ποτά εις τον κύβο. Αυτά δεν σταματάνε ποτέ. Θα βαρεθώ και μετά θα πεθάνω.

Το βιβλίο μου βγήκε. Οκ. Τρέξιμο για το καινούριο βιβλίο το οποίο δεν έφτασε σε κανένα βιβλιοπωλείο. Το κλάμα του μου έκανε την καρδιά χίλια κομμάτια. Στη συνέχεια μπήκε στη ζωή μου μια φίλη. Αληθινή φίλη. Το βλέμμα της μου έλεγε «Ήρθα για να μείνω» και ευτυχώς έμεινε. Την έχω ανάγκη και τη χρειάζομαι. Κι εκείνη εμένα. Έτσι νομίζω.

Στη συνέχεια (πάντα υπάρχει συνέχεια) ένα έργο κρυμμένο στο συρτάρι. Η DIVA μου. Ο Βαγγέλης μου μίλησε για την Ντόρα κι εγώ ήθελα έναν ταλαντούχο σκηνοθέτη. Κάποιον να μη το «κάψει». Το είπα στον φίλο μου τον Κώστα κι εκείνος δέχτηκε. Αρχίσαμε τις πρόβες. Τρέξιμο, αγωνία και όσο περνούσαν οι εβδομάδες περισσότερο τρέξιμο. Ευτυχία, για όλους μας. 

Την πρώτη του Δεκέμβρη έγινε η μεγάλη πρεμιέρα στο Cabaret Voltaire στο Μεταξουργείο. Η χαρά μου. Αληθινή χαρά. Ήρθανε όλοι μας οι φίλοι και οι συγγενείς. Όλοι ενθουσιασμένοι.

Οι εχθροί βγάλανε μαχαίρια. Η ζήλεια τους τους πρόδωσε. Μωρέ δεν πάνε στο διάολο;

Την επιτυχία την είχαμε στο τσεπάκι. Ωραία παράσταση. Πάρα πολύ ωραία. Το αποτέλεσμα άρτιο. Με το παραμικρό έβαζα τα κλάματα. Από χαρά πάντα.

Και έγραφα τις νύχτες, πάντα τις νύχτες γράφω, το φως της ημέρας βλέπεις δεν με βοηθά και τελείωσα ακόμα ένα βιβλίο λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος.

Να έρθει ο καινούριος να με βρει ντούρο, δυνατό, άντρα βαρβάτο, και όμως…

Οι παραστάσεις τελείωσαν, παράπονο δεν έχω, η τύχη ήταν με το μέρος μας, και ο κόσμος όμως. Μας έσφιγγαν στην αγκαλιά τους…

Τώρα που είπα αγκαλιά. Αυτό μου λείπει. Τώρα. Τη θέλω εδώ και τώρα. Μια αγκαλιά κι ένα ζεστό φιλί. Να θυμηθώ πως είναι δυο καυτά χείλη όταν με αγγίζουν.

Μπορώ να την έχω; Παρακαλώ;








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου