Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΣΥΡΟΣ η αρχόντισσα…

Μια κούκλα ζωγραφιστή με όλα τα ευφάνταστα χρώματα του καλοκαιριού. Ένα χρυσό νησί που το λούζουν χιλιάδες ηλιαχτίδες μέχρι να πέσει ο ήλιος. Μεγάλες παραλίες άλλες με χρυσή άμμο και άλλες με βότσαλα. Αρχοντικά σπίτια που το καθένα έχει τη δική του ιστορία. Μαγευτική θέα στο Αιγαίο με αέρηδες και μιλάω για τη Σύρο φυσικά. Την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Την πόλη του Θεού Ερμή, των Φράγκων και των Ενετών.

Η Ερμούπολη το ανεκτίμητης αξίας στολίδι της. Με το επιβλητικό Δημαρχείο στη πλατεία Μιαούλη το οποίο φιλοξενεί συναυλίες ανοιχτές για το κοινό, το θέατρο Απόλλων πιστό αντίγραφο της σκάλας του Μιλάνου, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Δημητρίου και της Κοίμησης της Θεοτόκου με την εικόνα δια χειρός Θεοτοκόπουλου.

Αρχοντικά σπίτια περνούν από γενιά σε γενιά χωρίς να χάσουν τη λάμψη και την ομορφιά τους. Στενά σοκάκια με αμέτρητα μαγαζιά οπού μπορείς να βρεις τα πάντα και φυσικά τα παραδοσιακά γλυκά χαλβαδόπιτες και λουκούμια που όμοιά τους δεν υπάρχουν.


Η Ερμούπολη τα βράδια σφύζει από ζωή. Σκάφη και βάρκες δεμένα στο λιμάνι. Bar και καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες όλα γεμάτα. Οι πιο διάσημες παραλίες είναι: Γαλησσάς, Λωτός, Μέγας Γιαλός, Κίνι, Βάρη, Αζόλιμνος, Δελφίνι, Αγκαθωπές, Κόμητο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ» ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  Οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου   Μια φορά ήταν ο κ...