Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΟ CD "ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ" Άντζελα Ορφανού

Άντζελα Ορφανού
ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Μουσική: Βασίλης Μιχάλης



Νέα κυκλοφορία, φθινόπωρο του 2015, από τον Καθρέφτη ήχων αληθινών, το CD «Γυναίκα Οδυσσέας». Πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική παρουσία για την τραγουδίστρια Άντζελα Ορφανού. Μια συλλογή από 13 τραγούδια που υπογράφει ο Βασίλης Μιχάλης. Μικρές ιστορίες που αφηγούνται τον έρωτα, το χωρισμό, το θάνατο, τις παιδικές αναμνήσεις. Όλες τις εσωτερικές συγκρούσεις που βιώνει ο άνθρωπος στην πορεία του προς τη γνώση.
Ο δίσκος περιλαμβάνει σύγχρονα έντεχνα τραγούδια, αν και τρία από αυτά μπορούν να θεωρηθούν καθαρά λαϊκά. Το ύφος των τραγουδιών ποικίλει, χωρίς όμως να αλλάζει η  αισθητική τους.
Στις ηχογραφήσεις  χρησιμοποιήθηκαν όργανα της  παραδοσιακής, της λαϊκής αλλά και της κλασικής μουσικής, γεγονός που προσδίδει στις ενορχηστρώσεις αλλά και στο σύνολο του έργου μια ιδιαίτερη διάσταση.
Τους στίχους υπογράφουν οι Αντώνης Πρέκας, Μαρία Λαλιώτη, Γιώργος Σπυρονίκος, Γιάννης Παπαδάμης, Κατερίνα Θεοδωράτου, Βασιλκή Λούμπα, Βασίλης Μιχάλης και Άντζελα Ορφανού.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Γεννήθηκε στο Κορωπί Αττικής. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πιάνο, αντίστιξη και μαντολίνο. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα φούγκας και Βυζαντινής μουσικής. Τα πρώτα του τραγούδια τα δημιουργεί το 1998. Το 2003 κάνει την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση με το cd «ΟΣΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ». Έκτοτε γράφει πολλά ακόμα τραγούδια τα οποία για αρκετά χρόνια μένουν ανέκδοτα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους στιχουργούς κι έχει γράψει τη μουσική για 32 θεατρικές παραστάσεις και 2 ντοκυμανταίρ που προβλήθηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κατοικεί μόνιμα στο Κορωπί και ασχολείται με την καλλιέργεια του αμπελιού.

ΑΝΤΖΕΛΑ ΟΡΦΑΝΟΥ Η Άντζελα Ορφανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Αυτοδίδακτη αρχικά στα πλήκτρα, ασχολήθηκε από πολύ νωρίς και με το τραγούδι. Υπήρξε από τα μαθητικά της χρόνια μέλος  χορωδιών ενώ παράλληλα εμφανιζόταν σε μουσικές σκηνές και μπουάτ της ιδιαίτερης πατρίδας της. Ακολούθησαν σπουδές αρμόνιου και θεωρητικών στο Ελληνικό Ωδείο, στην Αθήνα, και μαθήματα φωνητικής και ορθοφωνίας με τον αξέχαστο Γιώργο Γεωργιάδη. Από τα πρώτα χρόνια εγκατάστασης στην Αθήνα ξεκινά η σχέση της με το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το σμυρναίικο τραγούδι, είδη που έχουν σημαδέψει την πορεία της. Με την πάροδο του χρόνου αναζήτησε νέους τρόπους έκφρασης στο έντεχνο τραγούδι, χωρίς να λείπουν οι πειραματισμοί στο χώρο της ξένης μουσικής.  Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με πολλούς γνωστούς εκπροσώπους του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού. Από το 2007 συμμετέχει σε παραστάσεις του συγκροτήματος έντεχνης και λαϊκής μουσικής  ΕΜΜΕΛΟΝ, ενώ από το 2008 έως το 2010 συμμετείχε στην πολύ επιτυχημένη σειρά του Κώστα Φέρρη  «Ονείρου Ελλάς» που προβλήθηκε από την ΕΤ 3.


________________________ www.musicmirror.gr/ emaiL: info@musicmirror.gr  τηλ 2103615827



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου