Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΑΦΚΟΣ Τέλος εποχής Εκδόσεις Παπαδόπουλος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΑΦΚΟΣ  
Τέλος εποχής
Εκδόσεις Παπαδόπουλος




Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία
Σελίδες: 256 • Σχήμα: 14,5Χ20,5
ΙSBN: 978-960-569-278-0 • Τιμή: 13,99 €

Ένας άντρας βιώνει τη μοναξιά σ' ένα ορεινό χωριό σκεπασμένο από το χιόνι. Γράφει την ιστορία της οικογένειάς του, που συναντά την Ιστορία, από το ταξίδι στα 1800 από τη Βιέννη και εξελίσσεται στην Αλβανία, την Αίγυπτο, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Η πραγματικότητα και ο μύθος μπλέκονται, οι συμπτώσεις παίζουν κάποτε καθοριστικό ρόλο, οι άνθρωποι γίνονται έρμαια διαφορετικών καθεστώτων, ο ζόφος κάνεις παρέα με τη χαρά της ζωής. Μόνη συντροφιά του αφηγητή μια γάτα, μόνη του διέξοδος η θάλασσα. Κατεβαίνει σ' αυτήν, ξεφεύγει με τη βάρκα του, ψαρεύει, ενώ τα φαντάσματά του εξακολουθούν να τον κυνηγούν. Ξέρει πως το τέλος εποχής είναι πια κοντά του, θέλει όμως πριν, μέσα από τη μνήμη του, να ζωντανέψει τις μνήμες άλλων, προσθέτοντας έτσι ένα λιθαράκι στη συλλογική μνήμη.

Ένα μυθιστόρημα – εξομολόγηση που συγκινεί και τον πιο δύσπιστο αναγνώστη.



      

Ο Χρήστος Σιάφκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο στη Σικελία της Ιταλίας. Έχει εργαστεί αρχικά ως ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως υπεύθυνος τμημάτων και αρχισυντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά,, σχεδόν πάντα στο χώρο του πολιτιστικού ρεπορτάζ, το οποίο εξακολουθεί και διακονεί στην Ελευθεροτυπία. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1999 με το μυθιστόρημα Ένας χωρισμός. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα Υγρός Αύγουστος και Γλυκιά ζωή. Συμμετείχε στις συλλογές διηγημάτων Viverepericolosamente, Chercher la… France, Το λιμάνι της ζωής μου, Σου γράφω ένα γράμμα και Ιστορίες στον αφρό. Έγραψε τη βιογραφία του Τάσου Ζωγράφου με τίτλο Σκηνικό ζωής και αυτή του Μιχάλη Κακογιάννη με τίτλο Σε πρώτο πλάνο. Τέλος, το 2011, έγραψε το Νεόπτωχος ζητεί λύσεις επειγόντως. Έχει μεταφράσει μυθιστορήματα, δοκίμια και ποίηση από τα ιταλικά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοπρόταση | Ο καημός κάθε γυναίκας | Έρικα Γιονγκ | Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος

  Σειρά: Σύγχρονη Λογοτεχνία, 127 Τίτλος: Ο καημός κάθε γυναίκας Συγγραφέας: Έρικα Γιονγκ ISBN: 978-960-208-536-3 Σχήμα: 14 x 21 εκ....