Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

η Συγγραφέας ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΠΛΑΡΗ στο Μαζί στον Αέρα της Πέμπτης 11/2

ΠΕΜΠΤΗ 11/2
ΩΡΑ 17:00
καλεσμένη μου στην εκπομπή
Μαζί στον Αέρα η συγγραφέας
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΠΛΑΡΗ


Η Χρυσούλα Διπλάρη μεγάλωσε και ζει στις γειτονιές του Πειραιά, ενώ πολύ θα ήθελε να ζει στα Χανιά, την πατρίδα της καρδιάς της.
Σπούδασε διακόσμηση και για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την κατασκευή χειροποίητων αντικειμένων τέχνης.
Νεράϊδες, μάγισσες, χιονοβασίλισσες και παπουτσωμένοι γάτοι "μαγειρεύονταν" στο εργαστήρι της κι έδιναν παραμυθένια γεύση στη ζωή της. 
Τον τελευταίο καιρό όμως, ασχολείται με την παλιά της αγάπη, τη γραφή, και μαγειρεύει ιστορίες και στιχάκια, κάποια απ' τα οποία έχουν ήδη μελοποιηθεί και θα τα ακούσουμε σύντομα στο ραδιόφωνο.
Οι Μαγ(ειρ)ικές Ιστορίες είναι το πρώτο της βιβλίο.






ΠΕΡΙΛΗΨΗ

13 Μαγικές Μαγειρικές Ιστορίες που με αφορμή το φαγητό, ξετυλίγουν τη ζωή των ανθρώπων της διπλανής μας πόρτας. Οι ήρωες, μαζί με τη συνταγή τους , μαγειρεύουν προβλήματα και λύσεις, καταστάσεις, εμπειρίες, αλήθειες και ψευτιές. Δηλαδή, την ίδια τη ζωή τους.
Έτσι λοιπόν, βλέπουμε την ΤΟΥΡΛΟΥ ζωή του παπα-Φώτη, έναν έρωτα καυτό και γλυκό σαν τους ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ που φτιάχνει η Σουλάρα και το απολύτως μαγικό ΠΑΓΩΤΟ του Ξενοφών. Βουτάμε στη ΣΑΛΤΣΑ τα ΨΩΜΙΑ της Ερήνης και πίνουμε VINSANTO στην υγειά της ΣΚΟΡΔΟΠΙΣΤΗΣ.
Κόβουμε τη ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ αφού δοκιμάσουμε ένα διαφορετικό ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ και κάνουμε μνημόσυνο στην ΜΠΑΡΜΠΙ με μερακλίδικο ΚΑΦΕ. Υπάρχουν και ΠΙΤΣΕΣ αν σας αρέσουν τα ταξίδια! Και ΝΕΡΑΝΤΖΑΚΙ γλυκόπικρο, σαν τη ζωή...Αρκεί να μην ξεχνάμε, ότι εμείς ορίζουμε την δοσολογία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου