Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Το καινούριο κονσέρτο των Ιέραξ έχει αύρα θαλασσινή

Ο έρωτας
Το αρχιπέλαγος
Κι η πρώρα των αφρών του
Κι οι γλάροι των ονείρων του
Στο πιο ψηλό κατάρτι του ο ναύτης ανεμίζει
Ένα τραγούδι
Οδυσσέας Ελύτης, Το Τραγούδι του Αρχιπελάγους
Μετά την επιτυχημένη συναυλία τους στην ιστορική Οικία Κατακουζηνού, ο συνθέτης Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος και τα μουσικά σύνολα Ιέραξ δίνουν ξανά ραντεβού με το κοινό την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο Athenaeum.
Το καινούριο τους κονσέρτο σύγχρονης τονικής μουσικής έχει κάτι από την αλμύρα της θάλασσας, την αύρα του πελάγους, τη λυτρωτική ζεστασιά της ανεμελιάς, το ανεξίτηλο σημάδι της μνήμες, την αισιοδοξία που όλοι έχουμε ανάγκη. Άλλωστε, ο τίτλος του- «Στην Ηχώ του Αρχιπελάγους»- φανερώνει την επιθυμία των συντελεστών να μας ταξιδέψουν. Να μας πιάσουν από το χέρι και μαζί να επιχειρήσουμε «βουτιά» στο συναίσθημα. Όλα αυτά θα συμβούν με όχημα τους στίχους του βραβευμένου με Νόμπελ Οδυσσέα Ελύτη, τις εμπνευσμένες συνθέσεις αλλά και τις διασκευές του Σωτήρη- Νικόλα Κάσσου.
Οι Ιέραξ πιστοί στην λογική της εξωστρέφειας, έχουν για άλλη μια φορά εκλεκτούς καλεσμένους σ’ αυτό το μελωδικό ταξίδι. Μαζί τους θα είναι ο σολίστ κλασικών κρουστών Πάνος Βασιλονικολός και το φωνητικό σύνολο Ηδύφωνο. Συμμετέχει η υψίφωνος Άννα Μορφίδου, την οποία συνοδεύει στο πιάνο η Σοφία Ροσμαράκη. Τη βραδιά παρουσιάζει ο εικαστικός Βασίλης Γαρυφαλλάκης.
Ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος σημειώνει: «Τι συμβαίνει στο αρχιπέλαγος όταν κανείς δε βρίσκεται εκεί; Ποια είναι η ηχώ που άφησαν οι άνθρωποι μέσα στους αιώνες; Από την καθημερινή ζωή των ψαράδων έως τις ηρωικές πράξεις των ναυμαχιών, πόσα μυστικά κρατά μέσα της η θάλασσα! Μυστικά που φτάνουν σαν ηχώ μέσα από ένα κοχύλι. Μυστικά που ξεπροβάλλουν μέσα απ’ το σκοτάδι της νύχτας, όταν τα φαντάσματα των πλοίων φωτίζονται αχνά από ένα φάρο στον ορίζοντα. Όλα αυτά αποτέλεσαν έμπνευση γι’ αυτή τη συναυλία».
image
Ταυτότητα κονσέρτου 
Στην Ηχώ του Αρχιπελάγους
Εκτελεί το Τρίο Εγχόρδων των Συνόλων Ιέραξ
1ο Βιολί: Χρήστος Δαλιάνης
2ο Βιολί: Κώστας Κακάβας
Τσέλο: Σεμέλη Κωστούρου
Συνθέσεις-διασκευές: Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος
Υψίφωνος: Άννα Μορφίδου
Πιάνο: Σοφία Ροσμαράκη
Συμμετέχουν ο σολίστ κλασικών κρουστών Πάνος Βασιλονικολός και το φωνητικό σύνολο Ηδύφωνο
Παρουσιάζει ο εικαστικός Βασίλης Γαρυφαλλάκης
Πότε: Τετάρτη 15 Μαρτίου, στις 20:30
Πού: Athenaeum, Αδριανού 3, Θησείο, τηλ.: 210 3211987
Είσοδος: € 10, € 5 (φοιτητικό)
*Εικαστικό αφίσας: Μικτή τεχνική σε καμβά (2016 / 0,90 x 0,90 μ.), έργο του Βασίλη Γαρυφαλλάκη, www.vassilisgaryfallakis.com. Απεικονίζει ένα από τα θύματα του ναυαγίου του βασιλικού Σουηδικού πλοίου Vasa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοπρόταση | Ο καημός κάθε γυναίκας | Έρικα Γιονγκ | Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος

  Σειρά: Σύγχρονη Λογοτεχνία, 127 Τίτλος: Ο καημός κάθε γυναίκας Συγγραφέας: Έρικα Γιονγκ ISBN: 978-960-208-536-3 Σχήμα: 14 x 21 εκ....